Ekonomi

TUI Nordic

”Vi har en öppen kultur, skön stämning och härliga människor”

2022-06-01

Lästid ca 2 min

Minna Ottebjer på kontoret på TUI.

Foto: Felicia Yllenius

På TUI får medarbetarna stora möjligheter att växa och ta egna initiativ. Möt Minna Ottebjer som var med och skapade samt införde en projektmetodologi för hela TUI Nordic.

TUI Sverige ingår i den nordiska resekoncernen TUI Nordic som är Nordens största reseaktör. Minna Ottebjer leder TUI:s webbteam som består av 14 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
– På TUI har vi en öppen kultur, skön stämning och härliga människor – vi har roligt ihop även när vi jobbar. Jag har provat flera olika roller och har alltid haft fantastiska chefer men det är framför allt mina kollegor som får mig att växa.

Minna Ottebjer

Titel: Nordic e-commerce lead.
Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap, Södertörns högskola, examen 2005.
Vart går nästa resa? ”Till Mallorca med min familj.”

Berätta om ditt jobb!

– Mitt team ser till att kunden får rätt erbjudande vid rätt tidpunkt. Vi implementerar nya initiativ på sajten, och jobbar mycket med data och vad kunderna vill ha. Den digitala transformationen har lett till att vi blir mer relevanta mot våra kunder.

Berätta om en insats som du är extra stolt över!

– Jag och en kollega startade initiativet Tribes@TUI hösten 2019. Vi skapade en metodologi och en playbook om hur vi vill jobba med interna processer, och vi fick tummen upp från ledningen. Vi gjorde en roadshow i hela vårt nordiska företag strax före coronapandemin, och arbetssättet lever vidare.

”Mina kollegor får mig att växa”

Vad innebär initiativet?

– Tidigare hade vi många steg innan beslut. Nu arbetar vi i ”Tribes”, testar nytt, utvärderar och tar med oss det som fungerar bra och justerar det som fungerar mindre bra. Medarbetarna har kunskapen och får fulla mandat att ta beslut. Det blir en större kreativ frihet i att utföra jobbet och gör att vi tar med oss personliga lärdomar och kommer ut starkare för varje projekt.

Vad har du sett för resultat?

– Jag har sett kollegor växa och blomma ut tack vare att de får möjlighet att agera i ett forum som passar dem. Att jag har en del i det här känns bra.

Vilka tre frågor är viktigast inom TUI?

– För alla inom TUI kommer kunden först. Vi flyger, men vi gör allt vi kan för ett så hållbart resande som möjligt, och har bland annat en hållbarhetsplan för våra hotell. Efterfrågan på tryggt resande har ökat efter coronapandemin, och du som åker med oss har ett stöd om det skulle hända något.

Text: Tina Lindström Carlsson

TUI Nordic

TUI i Norden består av researrangörerna TUI Sverige, TUI Norge, TUI Danmark och TUI Finland, och Nazar samt flygbolaget TUI fly. TUI Nordic ingår sedan år 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group. Det största nordiska kontoret ligger på Söder Mälarstrand 27 i Stockholm. VD är Alexander Huber. Antal medarbetare: Cirka 1600.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

TUI Nordic
”Det har varit ett extremt utmanande år”
Läs mer
TUI Nordic
”Vi har bestämt att här ska alla, oavsett jobb, lära sig AI”
Läs mer
Gideon Selder står utomhus med fönster i bakgrunden.
PostNord
”Det finns en lyhördhet och det är lätt att röra sig inom företaget”
Läs mer
Viktoria Pettersson står utomhus vid ett blommande träd.
Ludvig & Co
”Vi kommer nära våra kunder och deras beslut i vardagen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
Show me the money!

Trygghet i form av pengar väger tungt i en värld präglad av pandemi, krig och inflation. I alla fall om man ska tro dagens unga talanger som sätter framtida hög inkomst allt längre upp på prioriteringslistan.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer