Ekonomi

TUI Nordic

”Vi har en öppen kultur, skön stämning och härliga människor”

2022-06-01

Lästid ca 2 min

Minna Ottebjer på kontoret på TUI.

Foto: Felicia Yllenius

På TUI får medarbetarna stora möjligheter att växa och ta egna initiativ. Möt Minna Ottebjer som var med och skapade samt införde en projektmetodologi för hela TUI Nordic.

TUI Sverige ingår i den nordiska resekoncernen TUI Nordic som är Nordens största reseaktör. Minna Ottebjer leder TUI:s webbteam som består av 14 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
– På TUI har vi en öppen kultur, skön stämning och härliga människor – vi har roligt ihop även när vi jobbar. Jag har provat flera olika roller och har alltid haft fantastiska chefer men det är framför allt mina kollegor som får mig att växa.

Minna Ottebjer

Titel: Nordic e-commerce lead.
Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap, Södertörns högskola, examen 2005.
Vart går nästa resa? ”Till Mallorca med min familj.”

Berätta om ditt jobb!

– Mitt team ser till att kunden får rätt erbjudande vid rätt tidpunkt. Vi implementerar nya initiativ på sajten, och jobbar mycket med data och vad kunderna vill ha. Den digitala transformationen har lett till att vi blir mer relevanta mot våra kunder.

Berätta om en insats som du är extra stolt över!

– Jag och en kollega startade initiativet Tribes@TUI hösten 2019. Vi skapade en metodologi och en playbook om hur vi vill jobba med interna processer, och vi fick tummen upp från ledningen. Vi gjorde en roadshow i hela vårt nordiska företag strax före coronapandemin, och arbetssättet lever vidare.

”Mina kollegor får mig att växa”

Vad innebär initiativet?

– Tidigare hade vi många steg innan beslut. Nu arbetar vi i ”Tribes”, testar nytt, utvärderar och tar med oss det som fungerar bra och justerar det som fungerar mindre bra. Medarbetarna har kunskapen och får fulla mandat att ta beslut. Det blir en större kreativ frihet i att utföra jobbet och gör att vi tar med oss personliga lärdomar och kommer ut starkare för varje projekt.

Vad har du sett för resultat?

– Jag har sett kollegor växa och blomma ut tack vare att de får möjlighet att agera i ett forum som passar dem. Att jag har en del i det här känns bra.

Vilka tre frågor är viktigast inom TUI?

– För alla inom TUI kommer kunden först. Vi flyger, men vi gör allt vi kan för ett så hållbart resande som möjligt, och har bland annat en hållbarhetsplan för våra hotell. Efterfrågan på tryggt resande har ökat efter coronapandemin, och du som åker med oss har ett stöd om det skulle hända något.

Text: Tina Lindström Carlsson

TUI Nordic

TUI i Norden består av researrangörerna TUI Sverige, TUI Norge, TUI Danmark och TUI Finland, och Nazar samt flygbolaget TUI fly. TUI Nordic ingår sedan år 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group. Det största nordiska kontoret ligger på Söder Mälarstrand 27 i Stockholm. VD är Alexander Huber. Antal medarbetare: Cirka 1600.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

TUI Nordic
”Det har varit ett extremt utmanande år”
Läs mer
TUI Nordic
”Vi har bestämt att här ska alla, oavsett jobb, lära sig AI”
Läs mer
Josefine Motten Werneby står i Ellos ljusa lokaler.
Ellos Group
”Jag får vara med och påverka i verksamhetens alla delar”
Läs mer
Jonas Grönstedt ler mot kameran. I bakgrunden syns Systembolagets skylt.
Systembolaget
”Systembolagets strategier vinner inte på lagring”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer