Ekonomi

TUI Nordic

”Vi har en öppen kultur, skön stämning och härliga människor”

2022-06-01

Lästid ca 2 min

Minna Ottebjer på kontoret på TUI.

Foto: Felicia Yllenius

På TUI får medarbetarna stora möjligheter att växa och ta egna initiativ. Möt Minna Ottebjer som var med och skapade samt införde en projektmetodologi för hela TUI Nordic.

TUI Sverige ingår i den nordiska resekoncernen TUI Nordic som är Nordens största reseaktör. Minna Ottebjer leder TUI:s webbteam som består av 14 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
– På TUI har vi en öppen kultur, skön stämning och härliga människor – vi har roligt ihop även när vi jobbar. Jag har provat flera olika roller och har alltid haft fantastiska chefer men det är framför allt mina kollegor som får mig att växa.

Minna Ottebjer

Titel: Nordic e-commerce lead.
Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap, Södertörns högskola, examen 2005.
Vart går nästa resa? ”Till Mallorca med min familj.”

Berätta om ditt jobb!

– Mitt team ser till att kunden får rätt erbjudande vid rätt tidpunkt. Vi implementerar nya initiativ på sajten, och jobbar mycket med data och vad kunderna vill ha. Den digitala transformationen har lett till att vi blir mer relevanta mot våra kunder.

Berätta om en insats som du är extra stolt över!

– Jag och en kollega startade initiativet Tribes@TUI hösten 2019. Vi skapade en metodologi och en playbook om hur vi vill jobba med interna processer, och vi fick tummen upp från ledningen. Vi gjorde en roadshow i hela vårt nordiska företag strax före coronapandemin, och arbetssättet lever vidare.

”Mina kollegor får mig att växa”

Vad innebär initiativet?

– Tidigare hade vi många steg innan beslut. Nu arbetar vi i ”Tribes”, testar nytt, utvärderar och tar med oss det som fungerar bra och justerar det som fungerar mindre bra. Medarbetarna har kunskapen och får fulla mandat att ta beslut. Det blir en större kreativ frihet i att utföra jobbet och gör att vi tar med oss personliga lärdomar och kommer ut starkare för varje projekt.

Vad har du sett för resultat?

– Jag har sett kollegor växa och blomma ut tack vare att de får möjlighet att agera i ett forum som passar dem. Att jag har en del i det här känns bra.

Vilka tre frågor är viktigast inom TUI?

– För alla inom TUI kommer kunden först. Vi flyger, men vi gör allt vi kan för ett så hållbart resande som möjligt, och har bland annat en hållbarhetsplan för våra hotell. Efterfrågan på tryggt resande har ökat efter coronapandemin, och du som åker med oss har ett stöd om det skulle hända något.

Text: Tina Lindström Carlsson

TUI Nordic

TUI i Norden består av researrangörerna TUI Sverige, TUI Norge, TUI Danmark och TUI Finland. TUI Nordic ingår sedan år 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group. Det största nordiska kontoret ligger på Söder Mälarstrand 27 i Stockholm. VD är Jessica Enbacka. Antal medarbetare: Cirka 550.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

TUI Nordic
”Här finns en entreprenöriell anda som jag verkligen gillar”
Läs mer
TUI Nordic
”Det har varit ett extremt utmanande år”
Läs mer
TUI Nordic
”Vi har bestämt att här ska alla, oavsett jobb, lära sig AI”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer