Data IT

Marginalen Bank

”Vi vill vara en annorlunda bank med många mervärden”

2019-05-23

Text: Sofie Lundmark

Foto: Patrik Lundin

Per Levin sitter på Marginalen Bank, på en blå tygklädd dagbädd. Han tittar in i kameran. Bakom honom skymtar taklampor i mässing och gröna växter.

Tack vare företagskulturen lockades den digitala specialisten Per Levin tillbaka till Marginalen Bank.

Efter att ha jobbat några månader hos en konkurrent valde Per Levin att söka sig tillbaka till Marginalen Bank där han tidigare jobbat under tre år. Nu ansvarar han för tekniska integrationer för bolagets digitala erbjudande, där syftet är att skapa enkla och användarvänliga tjänster för privatpersoner och företag.

Vad lockade dig tillbaka till Marginalen Bank?

– Det öppna företagsklimatet gjorde att jag längtade tillbaka. Marginalen Bank har 300 medarbetare, att jämföra med min tidigare arbetsgivare som hade cirka 15 000 över hela världen. I en mindre organisation upplever jag att det finns större möjligheter att komma med idéer, ta ett större ansvar och växa som person. Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den. Det jag tar med mig från min tidigare roll är erfarenheten av att jobba specifikt med mobila lösningar. Det var nyttigt att testa något annat eftersom det fick mig att inse att jag trivdes så bra på Marginalen Bank.

Per Levin

Titel: Digital specialist
Utbildning: Marknadskommunikation och IT, Stockholms universitet, examen 2013
Berätta något om din arbetsgivare om inte är allmänt känt! ”Vi har en ensam ägare som är entreprenör i grunden. Det genomsyrar hela organisationen, vilket märks genom att man uppmuntrar till intern karriär.”

”Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den.”

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Vi vill vara en annorlunda bank som erbjuder möjligheter och mervärden till våra kunder. Här finns bland annat något vi kallar för Omstartslånet som riktar sig till människor som kanske har hamnat lite snett ekonomiskt, vilket ofta gör det svårt att få lån i en traditionell bank. Här vill vi se framåt i stället för att bara titta på historiken. Tack vare Omstartslånet har vi hjälpt familjer som annars behövt flytta från sina bostäder. Att vi kan hjälpa våra kunder till bättre ekonomiska förutsättningar är det som gör det roligt att gå till jobbet!

Hur är det att jobba här?

– Under de senaste månaderna har vi strukturerat om hela bolaget för att bli mer agila. Vi har bland annat infört scrum-metoden och jobbar nu i sprintar om tre veckor, där vi har en tydlig målbild av vad företaget ska göra och varför. På tech-sidan har vi jobbat med scrum tidigare, men för hela bolaget är det här helt nytt. Syftet är att vi ska bli ännu bättre på att leverera digitala lösningar.

Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena låna, spara, kort och försäkra. I Marginalenkoncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har drygt 600 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Borås, Sundsvall och Söderhamn, samt i Lettland och Litauen. Marginalen Bank ägs av moderbolaget Marginalen AB. Läs mer: www.marginalen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Linda Ruus, Business Controller Assistant, sitter i en orange tygsoffa med hög rygg på Marginalen Bank. Bakom henne syns en stor fiolfokus och blå dagbäddar.
Marginalen Bank
”Här är alla hjälpsamma och delar med sig av sina kunskaper”
Läs mer
CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
Accenture
“Vår bredd inom IT innebär många möjligheter till utveckling”
Läs mer
Samsung
”Vi kommer att vara en drivande aktör inom Internet of Things”
Läs mer

Din karriär:

Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
Längtan efter trygghet och äkthet viktigt för Generation Z
Läs mer
Din karriär
Bli framtidens digitala ledare!

Digitaliseringen har lett till nya beteenden och behov hos människor. Vi reder ut vad det innebär att vara en ledare i dagens digitala värld.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer