Data IT

Marginalen Bank

”Vi vill vara en annorlunda bank med många mervärden”

2019-05-23

Text: Sofie Lundmark

Foto: Patrik Lundin

Per Levin sitter på Marginalen Bank, på en blå tygklädd dagbädd. Han tittar in i kameran. Bakom honom skymtar taklampor i mässing och gröna växter.

Tack vare företagskulturen lockades den digitala specialisten Per Levin tillbaka till Marginalen Bank.

Efter att ha jobbat några månader hos en konkurrent valde Per Levin att söka sig tillbaka till Marginalen Bank där han tidigare jobbat under tre år. Nu ansvarar han för tekniska integrationer för bolagets digitala erbjudande, där syftet är att skapa enkla och användarvänliga tjänster för privatpersoner och företag.

Vad lockade dig tillbaka till Marginalen Bank?

– Det öppna företagsklimatet gjorde att jag längtade tillbaka. Marginalen Bank har 300 medarbetare, att jämföra med min tidigare arbetsgivare som hade cirka 15 000 över hela världen. I en mindre organisation upplever jag att det finns större möjligheter att komma med idéer, ta ett större ansvar och växa som person. Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den. Det jag tar med mig från min tidigare roll är erfarenheten av att jobba specifikt med mobila lösningar. Det var nyttigt att testa något annat eftersom det fick mig att inse att jag trivdes så bra på Marginalen Bank.

Per Levin

Titel: Digital specialist
Utbildning: Marknadskommunikation och IT, Stockholms universitet, examen 2013
Berätta något om din arbetsgivare om inte är allmänt känt! ”Vi har en ensam ägare som är entreprenör i grunden. Det genomsyrar hela organisationen, vilket märks genom att man uppmuntrar till intern karriär.”

”Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den.”

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Vi vill vara en annorlunda bank som erbjuder möjligheter och mervärden till våra kunder. Här finns bland annat något vi kallar för Omstartslånet som riktar sig till människor som kanske har hamnat lite snett ekonomiskt, vilket ofta gör det svårt att få lån i en traditionell bank. Här vill vi se framåt i stället för att bara titta på historiken. Tack vare Omstartslånet har vi hjälpt familjer som annars behövt flytta från sina bostäder. Att vi kan hjälpa våra kunder till bättre ekonomiska förutsättningar är det som gör det roligt att gå till jobbet!

Hur är det att jobba här?

– Under de senaste månaderna har vi strukturerat om hela bolaget för att bli mer agila. Vi har bland annat infört scrum-metoden och jobbar nu i sprintar om tre veckor, där vi har en tydlig målbild av vad företaget ska göra och varför. På tech-sidan har vi jobbat med scrum tidigare, men för hela bolaget är det här helt nytt. Syftet är att vi ska bli ännu bättre på att leverera digitala lösningar.

Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena låna, spara, kort och försäkra. I Marginalenkoncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har drygt 600 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Borås, Sundsvall och Söderhamn, samt i Lettland och Litauen. Marginalen Bank ägs av moderbolaget Marginalen AB. Läs mer: www.marginalen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Linda Ruus, Business Controller Assistant, sitter i en orange tygsoffa med hög rygg på Marginalen Bank. Bakom henne syns en stor fiolfokus och blå dagbäddar.
Marginalen Bank
”Här är alla hjälpsamma och delar med sig av sina kunskaper”
Läs mer
SEB
”För mig är SEB synonymt med enorma möjligheter”
Läs mer
Per Levin sitter på Marginalen Bank, på en blå tygklädd dagbädd. Han tittar in i kameran. Bakom honom skymtar taklampor i mässing och gröna växter.
Marginalen Bank
”Vi vill vara en annorlunda bank med många mervärden”
Läs mer
Niki Addibpour står utomhus med grönska i bakgrunden.
PostNord
”Mina chefer har tagit vara på mina styrkor och pushat mig”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Kreativa jobbsökare

I jakten på drömjobbet vet fantasin ibland inga gränser.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer