Data IT

Marginalen Bank

”Vi vill vara en annorlunda bank med många mervärden”

2019-05-23

Text: Sofie Lundmark

Foto: Patrik Lundin

Per Levin sitter på Marginalen Bank, på en blå tygklädd dagbädd. Han tittar in i kameran. Bakom honom skymtar taklampor i mässing och gröna växter.

Tack vare företagskulturen lockades den digitala specialisten Per Levin tillbaka till Marginalen Bank.

Efter att ha jobbat några månader hos en konkurrent valde Per Levin att söka sig tillbaka till Marginalen Bank där han tidigare jobbat under tre år. Nu ansvarar han för tekniska integrationer för bolagets digitala erbjudande, där syftet är att skapa enkla och användarvänliga tjänster för privatpersoner och företag.

Vad lockade dig tillbaka till Marginalen Bank?

– Det öppna företagsklimatet gjorde att jag längtade tillbaka. Marginalen Bank har 300 medarbetare, att jämföra med min tidigare arbetsgivare som hade cirka 15 000 över hela världen. I en mindre organisation upplever jag att det finns större möjligheter att komma med idéer, ta ett större ansvar och växa som person. Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den. Det jag tar med mig från min tidigare roll är erfarenheten av att jobba specifikt med mobila lösningar. Det var nyttigt att testa något annat eftersom det fick mig att inse att jag trivdes så bra på Marginalen Bank.

Per Levin

Titel: Digital specialist
Utbildning: Marknadskommunikation och IT, Stockholms universitet, examen 2013
Berätta något om din arbetsgivare om inte är allmänt känt! ”Vi har en ensam ägare som är entreprenör i grunden. Det genomsyrar hela organisationen, vilket märks genom att man uppmuntrar till intern karriär.”

”Har du en bra idé är cheferna på Marginalen Bank duktiga på att fånga upp den.”

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Vi vill vara en annorlunda bank som erbjuder möjligheter och mervärden till våra kunder. Här finns bland annat något vi kallar för Omstartslånet som riktar sig till människor som kanske har hamnat lite snett ekonomiskt, vilket ofta gör det svårt att få lån i en traditionell bank. Här vill vi se framåt i stället för att bara titta på historiken. Tack vare Omstartslånet har vi hjälpt familjer som annars behövt flytta från sina bostäder. Att vi kan hjälpa våra kunder till bättre ekonomiska förutsättningar är det som gör det roligt att gå till jobbet!

Hur är det att jobba här?

– Under de senaste månaderna har vi strukturerat om hela bolaget för att bli mer agila. Vi har bland annat infört scrum-metoden och jobbar nu i sprintar om tre veckor, där vi har en tydlig målbild av vad företaget ska göra och varför. På tech-sidan har vi jobbat med scrum tidigare, men för hela bolaget är det här helt nytt. Syftet är att vi ska bli ännu bättre på att leverera digitala lösningar.

Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster inom områdena låna, spara, kort och försäkra. I Marginalenkoncernen ingår även Marginalen Core, som erbjuder företag och myndigheter tjänster inom Juridik, Inkasso, Ekonomiadministration och HR. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har drygt 600 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Borås, Sundsvall och Söderhamn, samt i Lettland och Litauen. Marginalen Bank ägs av moderbolaget Marginalen AB. Läs mer: www.marginalen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Linda Ruus, Business Controller Assistant, sitter i en orange tygsoffa med hög rygg på Marginalen Bank. Bakom henne syns en stor fiolfokus och blå dagbäddar.
Marginalen Bank
”Här är alla hjälpsamma och delar med sig av sina kunskaper”
Läs mer
Tietoevry
”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”
Läs mer
Arbetsförmedlingen
”Det känns bra att vara med och bidra till något större”
Läs mer
Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Din karriär
Show me the money!

Trygghet i form av pengar väger tungt i en värld präglad av pandemi, krig och inflation. I alla fall om man ska tro dagens unga talanger som sätter framtida hög inkomst allt längre upp på prioriteringslistan.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer