Civilingenjör

Skanska

”Chefen såg mitt intresse och jag fick starta ett pilotprojekt”

2020-12-03

Text: Fridah Jönsson

Foto: Patrik Lundin

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

#33

Civilingenjör

My Brännmarks resa på Skanska fick en het start sommaren 2018 då hon jobbade med att lägga asfalt.

I rekordvärmebölja jobbade My med att lägga 180-gradig asfaltsmassa på vägar och hon fastnade för Skanska som arbetsgivare. Efter sin examen 2019 blev hon anställd och jobbar nu som produktionsingenjör. My är en friluftsmänniska som gillar utesporter som mountainbike och vandring, vilket är tur då hennes jobb innebär både kontorsmiljö och att vara ute på fältet.
– Jag är stöd till alla produktionschefer i Stockholm i bergtäkter och på asfaltverk där vi säljer asfaltsmassa, berg och grus internt och externt. Jag hjälper också till med att ha koll på tillstånd, bygglov, formaliteter och riktlinjer och briefar våra produktionschefer så att vi har all dokumentation på plats.

My Brännmark

Titel: Produktionsingenjör.

Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi i Umeå, examen 2019.

Min favoritbyggnad i hela världen: ”Höga Kusten-bron, det suger till i magen och man blir väldigt imponerad över att vi har lyckats bygga den här!”

My upplever att hon har stort inflytande över sin vardag och har bland annat startat ett så kallat 5S-projekt för struktur på Skanska.

– 5S är en del av lean-metodiken som skapar ordning och reda. Min dåvarande chef såg att jag hade ett intresse för lean och vi startade ett pilotprojekt om det i Upplands Väsby. Istället för att jag som tjänsteman ska förklara för asfaltverken hur något ska gå till har jag ställt frågor till dem om hur vi kan göra saker bättre, vilken som är den smartaste placeringen av ett verktyg för att arbetet ska bli så lätt som möjligt och så vidare. Det har egentligen varit ganska enkla lösningar, men vi har fått en samsyn som inte har funnits tidigare. Det har gett ringar på vattnet, nu ska alla asfaltverk i regionen börja med det här.

”Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag.”

En av anledningarna till att My valde Skanska var bolagets hållbarhetstänk. Varje höst har man exempelvis konceptet Gröna veckan.
– Det gröna arbetet pågår kontinuerligt i vår vardag, men en vecka varje höst har vi extra fokus på klimatfrågan. Vi pratar om hur vi kan bidra till bättre affärer för klimatet, och har bland annat diskuterat hur man förflyttar material så effektivt som möjligt, för det drar ju koldioxid att ha igång en maskin som ska flytta stora stenar. Vi har även haft onlineföreläsningar om ämnen som grön asfalt, och vi har aktiviteter ute på anläggningarna, som frågesport och tipspromenad om hållbarhet.

Skanska

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Dela det här inlägget

Skanska Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Ekonomi senior

Högskoleingenjör

Högskoleingenjör Senior

Artiklar du kanske gillar:

Skanska
”Skanska bidrar bokstavligen till samhällsutvecklingen”
Läs mer
Skanska
”Här får jag se projekten utvecklas och komma till liv”
Läs mer
Skanska
”Du kan verkligen skapa förändring på Skanska”
Läs mer
Embla Jakobsson från Skanska, iförd arbetskläder på arbetsplatsen
Skanska
”I byggnaden som vi uppför kommer man att rädda liv”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Hårdare konkurrens om talangerna post-corona

Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer