2019-12-03
Text: Elsa Sjögren
Foto: Kristofer Hedlund/Julia Sjöberg
Ett snabbfotat företag och omväxlande uppdrag gör att du aldrig kommer att ha tråkigt på Midroc. Nahid Mirzajee och Erik Almblad kickar igång karriären på samhälls- och industriutvecklaren.
Möjligheter till ett varierat arbete, korta beslutsvägar och en familjär stämning lockade Erik Almblad och Nahid Mirzajee till Midroc. De är båda i början av sin karriär, Erik tog examen från Chalmers tidigare i år och går nu ett 18 månader långt traineeprogram på Midroc Automation. Tre månader in i programmet jobbar han med ett stort infrastrukturprojekt i Göteborgsområdet.
Erik Almblad
Titel: Trainee
Utbildning: Civilingenjör inom automation och mekatronik, Chalmers, examen 2019.
Vad gillar du att göra på fritiden? Jag är intresserad av dykning och gillar att klättra och fotografera.
Nahid jobbar som konsult inom Asset Management på Midrocs konsultbolag. 50 procent av tiden tillägnar hon åt sitt exjobb, som görs på plats hos en kund. Hon hörde talas om Midroc redan under tiden som kårordförande på KTH då hon kom i kontakt med en av företagets enhetschefer. – När jag skulle söka mitt exjobb var Midroc ett självklart val för min del, säger hon och fortsätter:
– För mig var det viktigt med ett tydligt och kommunikativt ledarskap vilket jag har fått uppleva under min tid på Midroc. Men även att man som konsult får möjligheten att prova på olika uppdrag.
Nahid Mirzajee
Titel: Asset Managementkonsult
Utbildning: Högskoleingenjör inom maskinteknik, KTH, tar examen i december 2019.
Vad gillar du att göra på fritiden? Jag är väldigt familjekär och brukar umgås mycket med familjen och vänner.
Nahid beskriver företaget som familjärt med ett liggande organisationsschema som fungerar även i praktiken. Erik instämmer och tillägger:
– Det är högt i tak och korta beslutsvägar. Det är väldigt roligt att jobba på ett företag där det finns förutsättningar för att ta snabba beslut.
Flexibiliteten i Midrocs traineeprogram i kombination med stor möjlighet att påverka sin egen utveckling fick Erik att söka sig till Midroc Automation. Dessutom är det en av få aktörer på marknaden som får ta ett helhetsansvar i stora automationsprojekt. Det skapar bra förutsättningar för ett varierat arbete.
– För mig var det viktigt att hamna på ett företag där man kan påverka och där arbetet är varierat. En tydlig arbetsbeskrivning och möjligheten att få prova på olika roller under ett traineeprogram gjorde att det kändes som en klockren match för mig. Jag värdesätter också möjligheter att på sikt kunna arbeta utomlands, där öppnar företaget flera dörrar eftersom de har projekt i andra länder där man kan få in en fot.
”Jag känner mig som en del i familjen, det är som att jag alltid har varit här.”
För alla medarbetare finns goda möjligheter till utbildning, både intern och extern. Företagets egna Midroc Business School har varit viktig i byggandet av företagskulturen och ger alla medarbetare en gemensam grund att stå på. Som nyanställd skickas man också tidigt på internutbildning. Det finns en tydlig plan för hur man ska komma in i arbetet på ett snabbt och enkelt sätt och Erik beskriver företagets introduktion som ”väldigt hands on”. Och trots att både Erik och Nahid är relativt nya på Midroc har de snabbt kommit in i gemenskapen.
– Jag känner mig som en del i familjen, det är som att jag alltid har varit här, säger Nahid.
Midroc
Företagen lär få kämpa för att behålla talangerna – och attrahera nya. Vi dyker ner i den glödheta rekryteringsmarknaden.
Läs merBlir du skräckslagen bara av tanken på att prata inför en grupp? Talrädsla är vanligt, men det finns bra hjälp att få. Det menar psykologen Andreas Schill som här berättar mer om fenomenet, och om det faktum att VR-teknik hittat in i terapirummet.
Läs merIbland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer