Civilingenjör

Orange Cyberdefense

Det finns en otrolig kraft i bolaget när vi hjälps åt

2020-05-13

Text: Elsa Sjögren

Foto: Felicia Yllenius

En känsla av att alla är delaktiga i att bygga företaget genomsyrar Orange Cyberdefense.

Martin Sundqvist har gjort en lång resa för att till slut landa på IT-säkerhetsföretaget Orange Cyberdefense. 2012 var han en av 20 personer som jobbade på företaget ISecure. Efter flertalet uppköp av allt större och mer internationella företag förvärvades Martin och hans kollegor förra året av Orange Group för att bilda Orange Cyberdefense, ett av Europas ledande bolag i sin bransch. Med flera års erfarenhet som konsult i bagaget har han idag en roll som PS Manager i Stockholm och ansvarar för ett team på 30 konsulter.

– Alla som jobbar här har möjlighet att vara med och påverka. Vi försöker driva utvecklingen framåt för att få till så bra lösningar som möjligt, säger Martin. 

 

Orange Cyberdefense är ett värderingsstyrt bolag. På vilket sätt märks det?

– Våra värderingar är något som vi jobbar med dagligen och som ska genomsyra vår kommunikation med kunder och hur vi bemöter varandra internt. Alla ska kunna känna att de är med och bygger och utvecklar företaget. Vi ska vara ett challenger-bolag, inte så byråkratiskt och hierarkiskt utan ha ett bra tempo i utveckling och mot kunder. 

 

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Allt beror på vad den som söker sig hit vill, men egentligen finns det inga begränsningar. Den som har en idé har möjlighet att pitcha den internt. Den som kommer in som konsult kan sedan bli teamleader för andra konsulter. Vi levererar även tjänster till våra kunder, och inom denna del av bolaget finns det alltid möjlighet att söka tjänster. I samband med uppköpet befinner vi oss dessutom nu på en världsmarknad som ger stora möjligheter att jobba internationellt. 

 

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din arbetsgivares insats!

– I samband med COVID-19 har vi haft en del utmaningar hos några kunder. En kund hade en lösning som var lite undermålig med tanke på hur många som behövde jobba hemifrån. Några personer i vår organisation tog snabbt tag i det och tog på kort tid fram en helt ny bättre lösning som löste kundens prestandaproblem. Då kände jag vilken otrolig kraft som finns i det här bolaget när vi hjälps åt i kundernas utmaningar.

Martin Sundqvist

Titel: PS Manager Stockholm.

 

Utbildning (skola och examensår): Gymnasieutbildning, examen 1994. 

 

Vad inspirerar dig?

”När team arbetar tillsammans och man ser att personer verkligen blir bättre och utvecklas av samarbetet i gruppen.”

Orange Cyberdefense

På Orange Cyberdefense (tidigare SecureLink) har vi en unik kombination av människor, kunskap och erfarenhet samt nödvändig teknik, detta medför att vi kan erbjuda det företag behöver beträffande IT-säkerhet. Vi erbjuder tillgång till rätt teknik och djup kunskap, vilket möjliggör säkra affärer. Rekrytering: Flera roller tillgängliga, främst som konsult eller analytiker.    

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lisa Sjölund, informationssäkerhetsspecialist, Orange Cyberdefense
Orange Cyberdefense
“Orange Cyberdefense vill säkra det digitala samhället”
Läs mer
Emelie Emanuelsson, Volvo. Emelie sitter i en bil med förardörren öppen och tittar in i kameran. Ena handen har hon på ratten.
Volvo Cars
”Vårt ledord är omtanke och det är jag väldigt stolt över”
Läs mer
Projektingenjören Hanna ståendes bredvid en testbil i den stora verkstaden.
Autoliv
”Det känns fantastiskt att kunna bidra till att rädda liv”
Läs mer
2022-05-17 Therese Häggquist BAE Systems foto Jonas Forsberg www.jfp.se
BAE Systems Hägglunds
”Här finns alla möjligheter att utvecklas och byta riktning”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer