Trafikverket Placeringar
Civilingenjör
- 44 Trafikverket
Högskoleingenjör
- 25 Trafikverket
2020-06-09
Text: Tina Lindström Carlsson
Foto: Patrik Lindström
Trafikverket kortar avstånden mellan människor och företag. Att vara med och bidra till utveckling och förvaltning av Sveriges infrastruktur lockade Ida Benjaminsson hit.
Ida Benjaminsson började som konsult åt Trafikverket 2018, då som kravledare och scrum-master i ett stort it-underhållsprojekt. Året efter fick hon en anställning på Trafikverket och sedan januari 2020 är hon tekniknära förvaltningsledare och ansvarar för att leda, planera och fördela arbetet kring en sammansatt leverans av it-stöd.
– Min roll handlar mycket om att upprätthålla rutiner som är viktiga för effektiv och värdeskapande förvaltning i det korta och långa perspektivet, säger Ida.
Namn: Ida Benjaminsson.
Titel: Tekniknära förvaltningsledare, inom enheten anläggningsinformation.
Utbildning: (skola och examensår): Kandidatexamen i informationssystem, Linnéuniversitetet, examen 2013.
Favoritsträcka: ”Tågsträckan mellan Borlänge och Sandviken är rogivande och går genom fin natur med mycket vatten och skog. Det känns lite som att göra en skogsvandring från insidan av ett tåg.”
– Det finns en styrka i att Trafikverket är en stor organisation – det ger många möjligheter att testa olika roller och verksamhetsområden. Dessutom är arbetsgivaren duktig på att etablera mindre forum som gör att man känner sig både sedd och hörd. Det finns en trovärdighet bakom det som vi levererar, vi lever upp till det som vi signalerar utåt – och det är viktigt för mig. Jag ser dagligen att det vi levererar gör skillnad.
– Det finns en tillåtande och förstående kultur som gör att man vågar utmana sig själv, ta initiativ och testa nya roller. Precis som jag har gjort. Jag har leveranssäkra, kompetenta och härliga kollegor som är fyllda med driv och energi vilket bidrar till att jag växer och lär mig nya saker – det är i just den kombinationen vi får ut synergieffekter.
– På Trafikverket får jag utöva mitt miljö- och samhällsengagemang i min vardag. Jag har småbarn och det blir så tydligt att klimat och miljö är den viktigaste frågan för kommande generationer. Vi står i ett skede där våra tankar måste bli till handlingar. Riksdagen har satt upp ett mål för att minska växthusgasutsläppen från inrikes transporter, med undantag för inrikesflyg, med 70 procent till 2030 och förutsättningar ska skapas för att Sverige ska komma ner till nollutsläpp 2045. En av förutsättningarna för att nå målet är att möjliggöra hållbara transporter för näringsliv och medborgare genom en tillförlitlig och robust infrastruktur för fossilfria transporter. Och där spelar Trafikverket en stor roll, vilket jag är stolt över.
– Utgå från de delar av dina arbetsuppgifter som är tydliga och lätta att greppa till en början för att undvika stress och prestationsångest. Bygg sedan vidare genom att vara nyfiken och våga ta hjälp av dina kollegor för att öka förståelsen. Så småningom kommer du till en nivå där du kan förstå och se helheten.
Trafikverket
Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.
Läs merNär äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.
Läs merHållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer