Ekonomi

Trygghetsrådet

”Nio av tio som vi möter går vidare till en ny lösning”

2019-05-22

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

TRR bidrar till kompetensförsörjning på den svenska arbetsmarknaden. Nu förnyar de sina arbetssätt.

TRR stöttar tjänstemän, arbetsgivare och fackligt förtroendevalda i samband med omställning. Vd:n Lennart Hedström förklarar hur proaktivitet ska bli nyckeln till morgondagens arbetsmarknad.

Vad gör er unika?

– Vi jobbar med att göra skillnad varje dag för de personer som kommer till oss utifrån att de har blivit uppsagda eller övertaliga – och vi har genererat fantastiska resultat. Av alla som kommer till oss så är det nio av tio som går till en ny lösning. Det bidrar till att skapa stolthet bland våra medarbetare.

Lennart Hedström

Titel: Vd
Utbildning: Fil. kand. inom Human Resources, Mittuniversitetet, examen 1988
Vilket är ditt smultronställe i Sverige? “Min mormor bodde i Ångermanland i ett hus precis vid vattnet. Det var otroligt rofyllt att åka ut i hennes eka, fiska abborre, bada eller bara sitta och fika tillsammans på balkongen. Det var en oas.

Hur utvecklas medarbetarna hos er?

– Det finns mycket utveckling i vardagen på TRR. Som rådgivare möter du en ny unik individ varje dag som kommer med sin erfarenhet och historia. Du rustar dem till att bli en bättre version av sig själva och bidrar därmed till fortsatt utveckling. Nästa dag är du på ett företag och får tillgång till den omvärldsbevakning de beskriver. Det gör att du sedan kan matcha de behov som olika företag har.

”Vi vill vara ett smörjmedel för arbetsmarknaden.”

Vad har ni på gång?

– Vi vill vara ett smörjmedel för arbetsmarknaden och nyttja vår 40 år långa erfarenhet på ett mer aktivt sätt än tidigare. Det gör vi genom att förändra vårt sätt att jobba. Vi går från att vänta på att företag skickar övertaliga personer till oss, till att digitalisera många av våra processer. Det frigör tid så att vi kan vara proaktiva och bidra med vår professionalitet redan innan övertaligheten är ett faktum. Då kan vi träna cheferna att bli skickligare i samtal med medarbetarna och hjälpa fackliga företrädare inför sina utmaningar. Medarbetare som är på väg till oss får frågor och material i förväg, så när de möter oss har de redan tagit några steg mentalt och tiden till att de går vidare till nya lösningar kan kortas.

Vad gör dig extra stolt över att vara vd på TRR?

– Vi hjälper kundföretagen genom att bygga deras Employer Branding. När vi får beröm från våra uppdragsgivare och de säger att det är tack vare TRR som omställningen blev positiv och uppskattad av medarbetarna – då känner jag mig extra stolt.

Trygghetsrådet

TRR Trygghetsrådet är en av Sveriges äldsta trygghetsorganisationer och ägs av Svenskt Näringsliv och PTK. Syftet är att stötta privatanställda tjänstemän som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist till nytt jobb. TRRs värdegrund bygger på tillit, engagemang och resultat. Tillit och engagemang finns med i allt vi gör. Därför når vi goda resultat.

Läs mer: www.trr.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Trygghetsrådet
”Här är det mer fokus på människan än på affären”
Läs mer
TUI Nordic
”Det har varit ett extremt utmanande år”
Läs mer
Extenda Retail
”Det händer mycket inom retail, teknik och logistik”
Läs mer
Theodor Danielson står lutad mot ett ståbord på ett kontor. Han ler mot kameran. Bakom honom står en soffgrupp.
Ludvig & Co
”Det var sporrande att ha egna kunder redan från dag ett”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här ökar du dina chanser att få jobb på advokatbyrå

“Lär känna så många arbetsgivare som möjligt under studietiden”. Det tipset ger HR på den affärsjuridiska byrån Mannheimer Swartling till alla juriststudenter.

Läs mer
Din karriär
Show me the money!

Trygghet i form av pengar väger tungt i en värld präglad av pandemi, krig och inflation. I alla fall om man ska tro dagens unga talanger som sätter framtida hög inkomst allt längre upp på prioriteringslistan.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer