Data/IT

Accenture

“Vår bredd inom IT innebär många möjligheter till utveckling”

2019-06-26

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

#23

Data/IT

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Komplexa IT-projekt och stark sammanhållning på kontoret. Det finns många anledningar till varför Oliver Rylander gillar sitt jobb som Associate Manager på Accenture.

Oliver Rylander arbetar som Associate Manager på Accenture Technology med inriktning mot telekomindustrin. För tillfället är han involverad i ett stort systemimplementationsprojekt tillsammans med en av företagets stora telekomkunder.

Oliver Rylander

Titel: Associate Manager.

Utbildning: Systemvetenskap, Lunds universitet, examen 2012.

Vad gillar du att göra på fritiden? “Gå på konserter – jag gillar musik.”

Beskriv en dag på jobbet!

– Min arbetsdag varierar rätt mycket men ofta tar jag cykeln till kundens kontor här i Stockholm. Väl på plats tar jag en kopp kaffe och hälsar på mitt multinationella projektteam, som innefattar kollegor från Indien, Spanien och Sverige. Jag har vanligtvis en del möten under förmiddagen, vilket kan vara allt från problemlösningsdiskussioner till nya förhandlingar med kund. Runt tolvsnåret kör jag antingen ett träningspass eller så tar jag en lunch med några trevliga människor. Eftermiddagen fortsätter ofta med fler möten eller så använder jag min tid till att följa upp mina egna ”To Do” aktiviteter.

Varför sökte du dig till Accenture för fyra år sedan?

– Jag jobbade inom IT-branschen även innan jag kom hit och för mig var det tydligt att Accenture är en av de bästa i klassen när det kommer till att leverera komplexa IT-projekt. Det är ett globalt bolag som jobbar med de stora ledande företagen och som har en svårslagen global leveranskraft.

“Ta hjälp av din omgivning för att utvecklas”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– I och med att vi har en så pass bred expertis inom IT och hur IT samspelar med olika verksamheter inom flera industrier finns det många möjligheter till utveckling. Man kan utvecklas inom flera områden eller välja ett specifikt expertisområde. Sedan erbjuder Accenture en mängd utbildningar, både här i Sverige och utomlands.

– Även om vi jobbar mycket ute hos kund har vi en väldigt stark sammanhållning. Detta främjar vi bland annat genom våra communities och interna initiativ. Vi har till exempel en idrottsförening som driver olika aktiviteter flera gånger i veckan.  Alla medarbetare är automatiskt medlemmar i idrottsföreningen och det bidrar till att vi får en stark gemenskap även utanför jobbet.

Vilka råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Våga utmana dig själv och ta hjälp av din omgivning för att utvecklas. Lita på att det är du själv som driver och ansvarar för din egen utveckling. Och att inte veta svaret bör inte ses som ett misslyckande utan snarare som en möjlighet att lära sig.

Accenture

Accenture arbetar i gränslandet mellan IT och affär. Vi kombinerar djup branschkunskap, stort tekniskt kunnande och innovation med stark leveransförmåga för att hjälpa våra kunder att förbättra sina resultat och skapa långsiktigt hållbara värden. Vi är verksamma inom strategisk rådgivning, konsulttjänster, digitalisering, IT och verksamhetsoptimering. Genom innovation strävar vi efter att göra världen till en bättre plats. Accenture har stark digital närvaro både globalt och lokalt. Under 2013 stärktes vår digitala kapacitet ytterligare i och med förvärvet av Fjord, en global designbyrå som är specialiserad på digitala upplevelser och tjänster som engagerar konsumenter över flera plattformar. 2015 förvärvade vi även svenska Brightstep som nu är en del av Accenture Interactive, ett konsultbolag helt inriktat på digital handel. För närvarande är vi 449 000 personer som arbetar på Accenture i 120 länder, varav 1200 är verksamma i Sverige.

Läs mer: www.accenture.com

Dela det här inlägget

Accenture Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
Vattenfall
”Vattenfalls drivkraft att förändra är så oerhört inspirerande”
Läs mer
SEB
”För mig är SEB synonymt med enorma möjligheter”
Läs mer
Samsung
”Vi kommer att vara en drivande aktör inom Internet of Things”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
6 poddar som boostar dig i vårsolen

Tanka på med energi och ny kunskap! Poddar som kommer lära dig nya saker, få dig att må bättre och göra dig mer framgångsrik.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer