Data/IT

Accenture

“Vår bredd inom IT innebär många möjligheter till utveckling”

2019-06-26

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

#22

Data/IT

IT-konsult

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Komplexa IT-projekt och stark sammanhållning på kontoret. Det finns många anledningar till varför Oliver Rylander gillar sitt jobb som Associate Manager på Accenture.

Oliver Rylander arbetar som Associate Manager på Accenture Technology med inriktning mot telekomindustrin. För tillfället är han involverad i ett stort systemimplementationsprojekt tillsammans med en av företagets stora telekomkunder.

Oliver Rylander

Titel: Associate Manager.

Utbildning: Systemvetenskap, Lunds universitet, examen 2012.

Vad gillar du att göra på fritiden? “Gå på konserter – jag gillar musik.”

Beskriv en dag på jobbet!

– Min arbetsdag varierar rätt mycket men ofta tar jag cykeln till kundens kontor här i Stockholm. Väl på plats tar jag en kopp kaffe och hälsar på mitt multinationella projektteam, som innefattar kollegor från Indien, Spanien och Sverige. Jag har vanligtvis en del möten under förmiddagen, vilket kan vara allt från problemlösningsdiskussioner till nya förhandlingar med kund. Runt tolvsnåret kör jag antingen ett träningspass eller så tar jag en lunch med några trevliga människor. Eftermiddagen fortsätter ofta med fler möten eller så använder jag min tid till att följa upp mina egna ”To Do” aktiviteter.

Varför sökte du dig till Accenture för fyra år sedan?

– Jag jobbade inom IT-branschen även innan jag kom hit och för mig var det tydligt att Accenture är en av de bästa i klassen när det kommer till att leverera komplexa IT-projekt. Det är ett globalt bolag som jobbar med de stora ledande företagen och som har en svårslagen global leveranskraft.

“Ta hjälp av din omgivning för att utvecklas”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– I och med att vi har en så pass bred expertis inom IT och hur IT samspelar med olika verksamheter inom flera industrier finns det många möjligheter till utveckling. Man kan utvecklas inom flera områden eller välja ett specifikt expertisområde. Sedan erbjuder Accenture en mängd utbildningar, både här i Sverige och utomlands.

– Även om vi jobbar mycket ute hos kund har vi en väldigt stark sammanhållning. Detta främjar vi bland annat genom våra communities och interna initiativ. Vi har till exempel en idrottsförening som driver olika aktiviteter flera gånger i veckan.  Alla medarbetare är automatiskt medlemmar i idrottsföreningen och det bidrar till att vi får en stark gemenskap även utanför jobbet.

Vilka råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Våga utmana dig själv och ta hjälp av din omgivning för att utvecklas. Lita på att det är du själv som driver och ansvarar för din egen utveckling. Och att inte veta svaret bör inte ses som ett misslyckande utan snarare som en möjlighet att lära sig.

Accenture

Accenture arbetar i gränslandet mellan IT och affär. Vi kombinerar djup branschkunskap, stort tekniskt kunnande och innovation med stark leveransförmåga för att hjälpa våra kunder att förbättra sina resultat och skapa långsiktigt hållbara värden. Vi är verksamma inom strategisk rådgivning, konsulttjänster, digitalisering, IT och verksamhetsoptimering. Genom innovation strävar vi efter att göra världen till en bättre plats. Accenture har stark digital närvaro både globalt och lokalt. Under 2013 stärktes vår digitala kapacitet ytterligare i och med förvärvet av Fjord, en global designbyrå som är specialiserad på digitala upplevelser och tjänster som engagerar konsumenter över flera plattformar. 2015 förvärvade vi även svenska Brightstep som nu är en del av Accenture Interactive, ett konsultbolag helt inriktat på digital handel. För närvarande är vi 449 000 personer som arbetar på Accenture i 120 länder, varav 1200 är verksamma i Sverige.

Läs mer: www.accenture.com

Dela det här inlägget

Accenture Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Hi3G Access AB
“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer
Henrik strand ståendes bakom ett träbord på CGIs kontor
CGI
”Man blir en ambassadör för företaget – och det är jag gärna”
Läs mer
Hanna Ivan i Experis ljusa lokaler.
Experis
”Det är få nej just nu – det är ja, gör det!”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
”Svenska innovativa bolag klättrar på listan”

Spännande insikter i årets undersökning.

Läs mer
Din karriär
Trygghet blir allt viktigare i en osäker värld

Det senaste årets pandemi har i hög grad påverkat våra liv, något som reflekteras i Universums årliga studentundersökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer