Civilingenjör

PostNord

”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”

2022-06-01

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Patrik Lundin

Ett effektivare och smartare logistikflöde – en ständig utmaning för PostNord och Emma Kolar.

När Emma Kolar, civilingenjör, hade varit konsult för PostNord Sverige under ett år dök det upp en tjänst som verksamhetutvecklare på en utvecklingsavdelning inom Produktion. Hon sökte och fick jobbet. Nu utvecklar hon produktionssystemet och arbetar med kapacitets- och processrelaterade frågor för att optimera logistiknätet – från avsändare till mottagare.

Emma Kolar

Titel: Verksamhetsutvecklare.

Utbildning: Industriell ekonomi, Chalmers, examen 2018.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad? ”Fundera på vad du tycker är kul och hitta ett företag som jobbar med just det. Våga prova nya saker och våga ta hjälp. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt.”

Vad är roligast i din roll på PostNord?

– Det händer mycket inom logistiksektorn. Vi arbetar alltid för att göra logistikflödet effektivare och smartare, och då saker hela tiden förändras tvingas vi ständigt att tänka om och utmana oss själva. Det är breda, komplexa frågor – både hur vi ska jobba här och nu och på längre sikt. Det gör att vi ofta arbetar med de här frågorna i team med olika infallsvinklar, vilket är roligt och utvecklande.

Vad kan du bidra med?

– Jag är relativt ny här och jag kan därför ifrågasätta och tänka nytt. Jag kan bidra med att bryta ner, strukturera och försöka förenkla komplexa problem, något jag har med mig från min utbildning och från mitt tidigare jobb som managementkonsult.

Varför är PostNord ett framtidsföretag?

– Det händer så otroligt mycket. Vi är ett stort företag där vi får springa på många bollar samtidigt, kan vara med och driva utvecklingen och bidra med att hitta lösningar på många högaktuella frågor. Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt – och vi har en massa spännande projekt och innovationer igång för att utveckla våra tjänster och jobba ännu smartare. Det är ett oerhört brett företag – oavsett vad du har pluggat kan du jobba här.

Emma väljer:

Rutigt

Randigt

Bok

Ljudbok

Början

Slutet

Skog

Hav

Vykort

Instagram

Hur stöttar PostNord utveckling och karriär?

– PostNord är duktiga på att erbjuda personlig utveckling. Vi får testa olika arbetsuppgifter inom rollen, men det finns också goda möjligheter att avancera inom företaget om man vill. Det finns mycket utvecklingsmöjligheter och man är bra på att utmana
och lyfta individer. Även om man är ny får man snabbt mycket ansvar och får testa på olika saker. Här finns också en öppen och hjälpande kultur.

Vad gör dig extra stolt som medarbetare på PostNord?

– Jag är stolt över att PostNord håller hårt i sina värderingar trots tuff konkurrens inom sektorn. Man har dessutom en ambitiös hållbarhetsagenda för att ställa om hela logistiknätet mot att bli mer hållbart. Kortsiktigt är jag också stolt över att man engagerar
sig i angelägna frågor. Vi bidrar exempelvis med gratis transport till Ukraina, avslutar Emma Kolar.

Text: Eva Rydinger

PostNord

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi är stolta över förtroendet att få säkerställa postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. PostNord AB bildades genom samgåendet mellan PostDanmark A/S och Posten AB 2009.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Gideon Selder står utomhus med fönster i bakgrunden.
PostNord
”Det finns en lyhördhet och det är lätt att röra sig inom företaget”
Läs mer
Niki Addibpour står utomhus med grönska i bakgrunden.
PostNord
”Mina chefer har tagit vara på mina styrkor och pushat mig”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
PostNord
”Alla känner inte till den internationella aspekten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer