Data/IT

CGI

”Vi tränas till att bli de framtida nyckelpersonerna på bolaget”

2020-06-09

Text: Manja Bååth

Foto: Kristofer Hedlund

#24

Data/IT

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Varierade uppdrag, stora utvecklingsmöjligheter och en schysst arbetskultur. Det var anledningen till att Linus Bratt sökte sig till IT-konsultbolaget CGI.

CGI är en global IT-leverantör som levererar affärsrådgivning, systemintegration och outsourcingtjänster globalt, samtidigt som de strävar efter att ha en stark lokal närvaro. De agerar i över 40 länder och har 77 500 anställda varav närmare 5 000 i Sverige på 30 olika platser. Linus Bratt jobbar som konsult på CGI samtidigt som han går deras talangprogram CGI Selected.

Linus Bratt

Titel: Konsult och trainee
Utbildning: Ekonomie kandidat, 2017 samt kandidatexamen i systemvetenskap, 2018, båda från Lunds universitet.
Vad skulle du ta med till en öde ö? ”En schweizisk armékniv, en vattenflaska och en bok. Lite måste jag ju kunna njuta av situationen också”.

Beskriv en dag på jobbet!

– Det är väldigt varierat vilket jag älskar. Just nu jobbar jag i ett globalt projekt med kollegor från hela världen. På förmiddagarna går jag igenom mina actions och under eftermiddagarna brukar jag sitta i möten. Jag tillhör talangprogrammet CGI Selected, vilket är ett treårigt talangprogram där vi får extra utbildning i de verktyg som man har nytta av i sin konsultroll. Det kan till exempel vara allt från Excel och VBA-kurser till projektledningsutbildningar. Har jag en pågående kurs sker dessa senare på eftermiddagen.

”Vi ska bli framtida nyckelpersoner”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter, det var faktiskt en av anledningarna till att jag valde just CGI. Jag tillhör som nämnt talangprogrammet CGI Selected och där tränas vi till att bli de framtida nyckelpersonerna på bolaget. Och tack vare programmets upplägg blir utvecklingskurvan brant. Man skapar sig också ett stort nätverk – både med duktiga Selected-kollegor men även med seniora konsulter och chefer.

Vad finns det för karriärvägar?

– Flera olika. Inom talangprogrammet får vi till exempel välja mellan två inriktningar – antingen Digital, vilket är mer mot digitalisering eller Advisory, vilket är mer mot business acceleration. Dessutom finns det ett ettårigt program som heter Accelerate, där möjligheten ges att rikta in sig mer specifikt, exempelvis har vi en Microsoft Dynamics inriktning. På CGI agerar vi även i många olika branscher med flertal olika tjänster, så det finns många vägar att ta. Det är lite upp till ens egna intressen.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Våga utmana dig själv och våga ställ frågor. Just att fråga och ta hjälp av kollegor är något jag själv funnit utvecklade. Här på CGI har jag dessutom märkt att kollegor mer än gärna vill hjälpa till – det ses snarare som något extra positivt att du vågar fråga. Sedan hade jag också velat ge rådet att vara tydlig och ärlig kring min egna utveckling. Var inte rädd för att lyfta fram delar du känner att du behöver förbättras inom, så blir du ju en ännu skickligare konsult!

CGI

CGI grundades 1976 och är ett av världens ledande IT- och affärstjänsteföretag. Med insikter som drivkraft erbjuder vi skräddarsydda, skalbara och hållbara lösningar inom 21 olika branscher. Vårt globala nätverk omfattar över 400 kontor och mer än 90 500 medarbetare världen över. I Sverige är vi representerade på 30 kontor över hela landet, med ett starkt team av mer än 3 800 medarbetare.

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Jag trodde inte att det skulle bli så här bra”
Läs mer
CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
Så här ökar du dina chanser att få jobb på advokatbyrå

“Lär känna så många arbetsgivare som möjligt under studietiden”. Det tipset ger HR på den affärsjuridiska byrån Mannheimer Swartling till alla juriststudenter.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer