Data/IT

CGI

”Vi tränas till att bli de framtida nyckelpersonerna på bolaget”

2020-06-09

Text: Manja Bååth

Foto: Kristofer Hedlund

#33

Data/IT

Varierade uppdrag, stora utvecklingsmöjligheter och en schysst arbetskultur. Det var anledningen till att Linus Bratt sökte sig till IT-konsultbolaget CGI.

CGI är en global IT-leverantör som levererar affärsrådgivning, systemintegration och outsourcingtjänster globalt, samtidigt som de strävar efter att ha en stark lokal närvaro. De agerar i över 40 länder och har 77 500 anställda varav närmare 5 000 i Sverige på 30 olika platser. Linus Bratt jobbar som konsult på CGI samtidigt som han går deras talangprogram CGI Selected.

Linus Bratt

Titel: Konsult och trainee
Utbildning: Ekonomie kandidat, 2017 samt kandidatexamen i systemvetenskap, 2018, båda från Lunds universitet.
Vad skulle du ta med till en öde ö? ”En schweizisk armékniv, en vattenflaska och en bok. Lite måste jag ju kunna njuta av situationen också”.

Beskriv en dag på jobbet!

– Det är väldigt varierat vilket jag älskar. Just nu jobbar jag i ett globalt projekt med kollegor från hela världen. På förmiddagarna går jag igenom mina actions och under eftermiddagarna brukar jag sitta i möten. Jag tillhör talangprogrammet CGI Selected, vilket är ett treårigt talangprogram där vi får extra utbildning i de verktyg som man har nytta av i sin konsultroll. Det kan till exempel vara allt från Excel och VBA-kurser till projektledningsutbildningar. Har jag en pågående kurs sker dessa senare på eftermiddagen.

”Vi ska bli framtida nyckelpersoner”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter, det var faktiskt en av anledningarna till att jag valde just CGI. Jag tillhör som nämnt talangprogrammet CGI Selected och där tränas vi till att bli de framtida nyckelpersonerna på bolaget. Och tack vare programmets upplägg blir utvecklingskurvan brant. Man skapar sig också ett stort nätverk – både med duktiga Selected-kollegor men även med seniora konsulter och chefer.

Vad finns det för karriärvägar?

– Flera olika. Inom talangprogrammet får vi till exempel välja mellan två inriktningar – antingen Digital, vilket är mer mot digitalisering eller Advisory, vilket är mer mot business acceleration. Dessutom finns det ett ettårigt program som heter Accelerate, där möjligheten ges att rikta in sig mer specifikt, exempelvis har vi en Microsoft Dynamics inriktning. På CGI agerar vi även i många olika branscher med flertal olika tjänster, så det finns många vägar att ta. Det är lite upp till ens egna intressen.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Våga utmana dig själv och våga ställ frågor. Just att fråga och ta hjälp av kollegor är något jag själv funnit utvecklade. Här på CGI har jag dessutom märkt att kollegor mer än gärna vill hjälpa till – det ses snarare som något extra positivt att du vågar fråga. Sedan hade jag också velat ge rådet att vara tydlig och ärlig kring min egna utveckling. Var inte rädd för att lyfta fram delar du känner att du behöver förbättras inom, så blir du ju en ännu skickligare konsult!

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser.

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Norden Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer
CGI
”Det är okej att vara ny, släpp prestationsångesten”
Läs mer
Henrik strand ståendes bakom ett träbord på CGIs kontor
CGI
”Man blir en ambassadör för företaget – och det är jag gärna”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Google: ”Konstruktiv missnöjdhet är något vi söker”

År efter år toppar Google listorna bland de mest attraktiva arbetsgivarna världen över, så även i årets studentundersökning.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer