2020-06-09

”Vill man jobba med teknisk innovation är Vattenfall en fantastisk arbetsplats”

Text: Manja Bååth

Foto: Kristofer Hedlund

Stora utvecklingsmöjligheter och en innovativ företagskultur får Feven Zegai att trivas på Vattenfall.

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Sammanlagt är de 20 000 anställda över hela världen som jobbar mot att skapa en fossilfri framtid. En av dessa anställda är Feven Zegai som jobbar med Service Management.

Feven Zegai

Titel: Service Owner.
Utbildning: Data-och systemvetenskap, Stockholms universitet, 2013.
Om du bara fick lyssna på en och samma låt resten av ditt liv, vilken hade det varit? ”Då skulle jag ta låten Lost med Frank Ocean. Den är så sjukt bra.”

Berätta om din roll!

– Jag är Service Owner vilket innebär att jag tillsammans med mina kollegor jobbar med att tjänstefiera det tekniska stödet till verksamheten. Till exempel, om ett värmeverk behöver skärmar och högtalare i ett konferensrum, då är utrustningen och stödet runt omkring en tjänst som erbjuds av Vattenfall IT. Vi ser alltså till att brygga gapet mellan teknik, mjukvara och it-kompetens genom att tjänstefiera och erbjuda varianter för att uppfylla de verksamhetsbehov som finns på Vattenfall. När jag var nyexaminerad 2014 förstod jag inte hur min utbildning som systemvetare och företaget Vattenfall kunde hänga ihop. Men så snart jag satte mig in i det insåg jag att energiresan drivs av digitala lösningar. Vill man jobba med teknisk innovation är Vattenfall en fantastisk arbetsplats. Och det känns engagerande att jobba på ett företag med stark förankring i samhället.

Hur är arbetskulturen?

– Mångkulturell, innovativ och inkluderande. Här finns många olika roller och en bred blandning av seniora och juniora medarbetare. Du arbetar med kollegor från hela världen, så det gäller att kunna röra sig mellan många olika kulturella rum. Det är också häftigt att målet är att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och det genomsyrar företagskulturen.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter och karriärvägar?

– Det finns väldigt många möjligheter, och Vattenfall är verkligen en plats för eldsjälar. Under mina år på företaget har jag hunnit testa på flera olika roller, och haft ledare som trott på min förmåga. Nu har jag precis klivit på en chefsroll och utvecklar mitt ledarskap. Man behöver inte veta allt, utan det viktigaste är att man vill lära sig. Vill man ständigt lära sig finns det möjligheter att få hur långt som helst!

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

Våga fråga och var nyfiken!

Vattenfall

Vattenfall är en internationell koncern som producerar, distribuerar och säljer energi till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa. Huvudprodukterna är el, värme samt nättjänster, entreprenad och konsulttjänster. Vattenfall har verksamheter i Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland.

Läs mer: https://group.vattenfall.com/se

Dela det här inlägget

Vattenfall Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Vattenfall
”Vi vill göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation”
Läs mer
Vattenfall
”Jobbet blir en möjlighet för att uppnå ett högre syfte”
Läs mer
Vattenfall
”Vill man jobba med teknisk innovation är Vattenfall en fantastisk arbetsplats”
Läs mer
TietoEVRY
”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Förväntad lön hos nyexade studenter 2021

Studenternas löneförväntan förblev relativt konsekvent 2020 jämfört med 2019. I år ser vi en ökning.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer