Civilingenjör

Sigma

”Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om”

2021-12-14

Lästid ca 2 min

Elin och Erik, kollegor på Sigma, står bredvid varandra

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: André De Loisted

Sigma präglas av öppenhet och korta beslutsvägar. Den privatägda konsultkoncernen består av många små bolag som samarbetar för att göra kunderna mer konkurrenskraftiga.

Elin Blomstergren gillar problemlösning och har programmerat sedan tonåren. Erik Johanssons intresse för programmering väcktes redan
i unga år. Nu är de båda en del av Sigma. Elin som började hösten 2019 i ett nytt bolag inom koncernen utvecklar bland annat Sigmas egna system för cv, rekrytering och uppdrag.
– Jag fick frågan och lockades av att vara med på något nytt. Cheferna är nära de anställda och det finns ett lokalt driv. Vi har fördelen av att ha många små bolag som samarbetar och samtidigt hör vi till en stor koncern. Som konsult på Sigma blir du hörd och har
mycket att säga till om, säger Elin.

Elin Blomstergren

Titel: Backend-utvecklare.

 

Utbildning: Civilingenjör inom industriell ekonomi. Lunds universitet, examen 2018.

 

Drömprojekt: ”Något inom simuleringar och optimeringar med matematik och programmering som jag kan nörda ner mig rejält i.”

Erik är en del av ett nystartat bolag i Sigmakoncernen. Han började våren 2021 och utvecklar nästa generations mjukvaruplattformar till elbilar.
– Det ger en startup-känsla och gör att vi är delaktiga i att forma processer och bidra till kulturen. Framför allt lockades jag av att jobba med etablerade kunder i ett stabilt bolag och få möjlighet att vara med och bygga nytt. Vi har nära till vår högsta chef och det finns ingen tröskel om man vill ta upp något. Öppenhet är också en av våra grundstenar, säger Erik.

 

Sigma har en entreprenörsdriven miljö med kunskapsutbyte, gemenskap och korta beslutsvägar som framgångsfaktorer.
– Sigma är stort men inte hierarkiskt. Vi har tryggheten, kunderna och möjligheter som ett storbolag, och det sociala som ett mindre bolag. Och Sigma har visionen om entreprenörskap vilket gör det till en spännande arbetsplats, säger Elin.
– Du får det bästa av två världar och påverkar i olika branscher och olika uppdrag. Den möjligheten har du kanske inte på ett mindre bolag, säger Erik.

Erik Johansson

Titel: Systemarkitekt, Business Analyst.

 

Utbildning: Tekniskt gymnasium, Cybergymnasiet Malmö, 2012.

 

Drömprojekt: ”Något som har med rymden att göra, som att utforma kontrollsystem för raketuppskjutningar eller liknande.”

På Sigma är medarbetarna i fokus och deras kunskap och kompetens ses som koncernens största tillgång. Kulturen är stark och människor med olika bakgrunder samarbetar för att nå resultat och göra kunderna mer konkurrenskraftiga.
– Vi har en väldigt bra sammanhållning och det är lätt att ha en öppen dialog. Vill du ta tag i något som du känner att du kan bidra till så är det fritt fram. Du har fria tyglar att bidra till att utveckla företaget, säger Erik.

– Det är en bra blandning av människor med olika bakgrunder. Vi har kollegor vars väg in i yrket är både akademisk och mer praktisk. Vi gör samma jobb men har olika erfarenheter och perspektiv i vår grupp. Det ger en intressant sammansättning, säger Elin.

 

Under coronapandemin fokuserade Sigma extra mycket på sammanhållningen och att få medarbetarna som jobbade hemma att känna sig sedda.
– Cheferna hade löpande kontakt för att prata drömuppdrag, utbildningar och visioner med frågor som vad vill du göra om tre år. De åkte hem till sina anställda och gick på promenad för att stämma av läget. Även om du är i en pandemi eller sitter ensam hos en kund ska du känna att du har en chef som bryr sig och ett team du tillhör, säger Elin.

Text: Tina Lindström Carlsson

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder.

Läs mer: sigmatechnology.se

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Data/IT Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Sigma
”Jag får utvecklas i en rolig och entusiastisk miljö”
Läs mer
Malmö 211115
Niklas Hjern och Johan Jönsson på Securitas.
Foto: André de Loisted
Securitas
“Securitas satsar på innovation, teknik och nya lösningar”
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Minnesmästaren – Yanjaa Wintersoul

”Jag har i alla fall finansierat Nobelpriset i fysik!”

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer