Data/IT

Polisen

”Här finns det möjligheter att vara länge utan att bli uttråkad”

2023-06-15

Lästid ca 2 min

Sandra Smoler Eisenberg, Polisen

Foto: Julia Sjöberg

Systemutvecklaren Sandra fick rollen som Scrum Master direkt efter traineetiden.

Sandra började som systemutvecklare inom Polisens IT-traineeprogram i september 2022. Efter knappt ett halvår fick hon även axla rollen som Scrum Master. Det var just utvecklingsmöjligheterna och karriärvägarna som gjorde henne nyfiken på Polisen som arbetsgivare.

 

– Här finns det möjligheter att vara länge utan att bli uttråkad. Nu är vi mer än 1 000 medarbetare inom IT och du kan röra dig åt olika håll i organisationen, säger hon.

 

 

”Det är en väldigt trevlig kultur och jag trivs så himla bra.”

Hur upplevde du Polisens IT-traineeprogram?

– Det har varit väldigt roligt och lärorikt och jag har fått många kontakter. Vi var 25 traineer som alla jobbar på olika orter och har blandade roller inom IT. Vi gjorde studiebesök inom Polisen och fick ta del av många intressanta presentationer. Vi åkte även på studieresor och fick besöka andra myndigheter och aktörer för att få ta del av hur de jobbar.

Sandra

Titel: Systemutvecklare och Scrum Master.

Utbildning: Software Engineering and Management, Göteborgs universitet, examen 2022.

Vad gör du helst när du är ledig? ”Jag har tidigare vunnit SM i klassisk bänkpress och tycker det är roligt att ha nya mål i livet. Därför sadlar jag om till mer konditionsträning och har börjat med löpning, cykling, och simning.”

Hur är det att både vara systemutvecklare och Scrum Master?

– Jag får det bästa av två världar, eftersom jag även är nyfiken på processarbete och uppdragsledning som kan ingå i att vara Scrum Master. I mitt team jobbar vi med e-tjänster som används av medborgarna för att kommunicera med Polisen. Jag känner starkt inför att vi arbetar för att underlätta polisens uppdrag att hjälpa medborgarna, och att vi har som mål att alltid jobba tillsammans.

Beskriv en dag på jobbet!

– Det kan se väldigt olika ut, men en vanlig dag inleds med ett kort möte kring teamets status gällande utvecklingen. Vi har frihet under ansvar och får själva påverka hur vi vill lägga upp arbetet. Som Scrum Master jobbar jag bland annat med systemutvecklingsprocessen och representerar teamet i olika möten.

Vad har överraskat dig sedan du började på Polisen?

– Jag var lite orolig för att det skulle vara en stel arbetsplats, men jag är positivt överraskad. Ingen försöker visa sig bättre än någon annan och det uppskattar jag. Det är en väldigt trevlig kultur och jag trivs så himla bra. Här finns en bra blandning av människor, alla är ambitiösa och duktiga, men också hjälpsamma.

Text: Tina Lindström Carlsson

Polisen

På Polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1 000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. Som IT-specialist får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. IT-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka IT-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin. Läs mer: www.polisen.se

Dela det här inlägget

Polisen Placeringar

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Samhällsvetare

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Om man tänker sig en graf så går min utvecklingskurva spikrakt uppåt”
Läs mer
PostNord
”Våra tjänster underlättar vardagen för många människor”
Läs mer
Vattenfall
”Vattenfalls engagemang för hållbarhet gör mig stolt”
Läs mer
Linda Klamer, projektledare och RPA-utvecklare på EVRY, står på ett kontor och ler mot kameran. Bakgrunden är suddig och taket gnistrar lite i en lila ton.
Tietoevry
”Man levererar som bäst om man får göra det man tycker är kul”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer