Data/IT

CGI

”Man blir en ambassadör för företaget – och det är jag gärna”

2019-05-22

Text: Eva Rydinger

Foto: André de Loistedt

Henrik strand ståendes bakom ett träbord på CGIs kontor

#24

Data/IT

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+

Branschbäst loggaBranschbäst
Arbetsgivarna som har högst placering inom sin bransch på respektive ranking.

Vassa armbågar är ingen bra metod för framgång på CGI. Det menar Henrik Strand som är stolt över att representera ett företag som sätter kunden i centrum.

CGI är ett av världens största tjänsteföretag inom IT med medarbetare över hela världen. Henrik Strand är applikationskonsult och pendlar idag mellan Malmö och Düsseldorf. På CGI, företaget som har både muskler och ödmjukhet, känner han att han har hittat rätt.

Henrik Strand

Titel: Applikationskonsult.

Utbildning: Systemvetare, Lunds Universitet, examen 2016.

Vilken mentor skulle du vilja ha? Multisysslaren Tom Ford. Han har en extremt mjuk framtoning men har ändå tagit sig långt inom många branscher. Han är helt klart en förebild!

Varför började du på CGI och vad lockade dig?

– Jag hade hört talas om CGI och blev nyfiken på företaget under en arbetsmarknadsmässa. Jag började prata med dem helt spontant, och blev helt såld. Det fanns en familjär känsla där, samtidigt som jag möttes av rationellt förnuft. CGI var inte ett ansiktslöst corporateföretag, men hade trots det kraft i ryggen.

Vad har du för roll på CGI?

–  Idag är jag applikationskonsult för affärssystemet M3 och jobbar just nu i Düsseldorf fyra dagar i veckan där jag hjälper vår kund med datamigrering. Jag har hamnat mittemellan det tekniska och det mjuka, mellan processutveckling och affärsutveckling. Det är kul att ha fått denna chansen, det förstärker förtroendet och den egna kompetensen. Man blir en ambassadör för företaget, och det är jag gärna.

Vad får dig att trivas på ditt arbete?

– Jag drivs av variation och flexibilitet. Jag behöver nya utmaningar hela tiden och vill inte sitta fast. Under en period höll jag på med incidenthantering. Även om det var utvecklande på ett tekniskt plan var det inte tillräckligt dynamiskt. Då fick jag chansen att jobba i Tyskland, vilket är omväxlande och jättebra. Och det är ganska typiskt för CGI. Passar det inte kan man gå vidare till en annan tjänst. Man kan påverka sin egen karriär och CGI är mån om att jag ska trivas på företaget. På samma sätt som de är måna om min hälsa, både privat och på jobbet.

”Många blir förvånade över arbetsglädjen”

Finns det något som förvånar en nyanställd?

– Det finns en värme här och det syns verkligen att det finns en låga, att folk brinner för vad de gör. En del kanske tänker att det är ett vanligt kontorsjobb, men jag tror att många blir förvånade över arbetsglädjen och passionen. Det var i alla fall något som jag själv blev positivt överraskad av.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns?

– Det finns stora möjligheter. Som exempel tillhör jag en arbetsgrupp som heter Next to lead, som finns till för att utbilda och fostra medarbetare till nyckelroller – inte bara ledare – inom företaget. Under året får vi uppdrag som ligger i linje med vår personlighet och våra förutsättningar. Vi får också vara med på den årliga ledarskapskonferensen vilket är ett bra sätt att lära känna andra. Det hjälper mycket att känna rätt personer på företaget. Och att vara trevlig. Vassa armbågar är inte en bra metod för framgång på CGI!

CGI

CGI grundades 1976 och är ett av världens ledande IT- och affärstjänsteföretag. Med insikter som drivkraft erbjuder vi skräddarsydda, skalbara och hållbara lösningar inom 21 olika branscher. Vårt globala nätverk omfattar över 400 kontor och mer än 90 500 medarbetare världen över. I Sverige är vi representerade på 30 kontor över hela landet, med ett starkt team av mer än 3 800 medarbetare.

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Jag trodde inte att det skulle bli så här bra”
Läs mer
CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Samhället kommer gå från hyperglobalt till mer lokalt”

Framtidsforskaren Kjell A Nordström spår en annorlunda arbetsmarknad post-corona.

Läs mer
Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer