Trafikverket Placeringar
Civilingenjör
- 44 Trafikverket
Högskoleingenjör
- 25 Trafikverket
2022-06-08
Lästid ca 2 min
#44
Civilingenjör
Mar Rojo Bermudez intresse för broar och tunnlar förde henne till infrastrukturbranschen och Trafikverket. Nu projektleder hon tunneln i Förbifart Stockholm.
Redan i gymnasiet väcktes Mar Rojo Bermudez nyfikenhet för broar och tunnlar och viljan att bidra till infrastrukturen. Hon är uppvuxen i Spanien och har sedan dess jobbat i olika roller på entreprenadsidan, bland annat som projektchef i många år. Hon sökte till Trafikverket 2019 för att hon ville jobba på beställarsidan och med stora projekt, och sedan februari är hon projektledare för den södra delen av tunnelbygget på Förbifart Stockholm.
– Jag började som biträdande projektledare, det var mitt första jobb på ett svenskt företag. Språket var en utmaning och jag är glad över att jag fick förtroendet.
Mar Rojo Bermudez
Titel: Projektledare på Trafikverket Stora Projekt.
Utbildning: MSc Civil Engineering, Polytekniska universitetet i Madrid, examen 2001.
Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet? ”Våga! Våga fråga, våga göra annorlunda, våga testa nya arbetssätt, våga utmana dig själv, våga gå mot det okända och våga göra misstag. Ibland vågar vi människor inte tillräckligt och med det missar vi nya möjligheter. Allt är möjligt!”
– I stora och komplexa anläggningsprojekt som Förbifart Stockholm har vardagen sina egna utmaningar och det gör jobbet kul och jätteintressant. För mig som projektledare handlar det mycket om planering, prioritering och att kunna stötta alla mina kollegor så att projektet går i mål. Jag jobbar bland annat med produktionsfrågor, projektering, ekonomi och tider.
– Vi arbetar proaktivt tillsammans med våra entreprenörer och projektören med fokus på smarta lösningar för att leverera en bra produkt, vi samordnar med andra projekt och olika intressenter. Vi strävar alltid efter ett positivt arbetsklimat och ett effektivt samarbete. Vi arbetar i team, med olika kunskaper och erfarenheter, lär av varandra och påverkar infrastrukturutvecklingen med det vi gör dagligen.
”Vi drev tunnel 70 meter under Mälaren”
– Vi har till exempel haft en stor utmaning i den delen av projektet vi kallar för Mälarpassagen där vi drev tunnel 70 meter under Mälaren. Vi hade stora tekniska utmaningar som krävde ett fördjupat samarbete mellan alla involverade aktörer i projektet för att hitta en tekniskt korrekt och hållbar lösning.
– Programmet pågår under ett år och organiseras löpande. Här kombinerar man nya ambitiösa medarbetare med erfarna och rutinerade mentorer i Trafikverket för att utveckla framtida ledare. Det gör också att jag bygger mitt nätverk under resans gång.
– Det fokus som Trafikverket har på miljön och på arbetsmiljön är jag väldigt stolt över. De är inte bara måna om sina medarbetare utan om alla i hela kedjan, från projektstöd till yrkesarbetare. Trafikverket kommer ständigt med förebyggande insatser, förbättringar och uppföljningar på arbetsmiljön i våra projekt. Man känner sig uppskattad, trygg och glad när man kommer till jobbet.
Trafikverket
Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.
Läs merHållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.
Läs merAllt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!
Läs merVill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.
Läs mer